Kókuszgolyó egyszerűen

Kókuszgolyó egyszerűen

Recept neve: Egyszerű sárgabarackos kókuszgolyó
Recept típusa: Klasszikus, egyszerű kókuszgolyó recept
Recept előtörténete: Ez a népszerű kókuszgolyó sárgabaracklekvárral készül, amely gyümölcsös ízt ad ennek a hagyományos édességnek.
Recept származási országa: Magyarország
Kategória: Desszert, aprósütemény


Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 15 perc
  • Pihentetés: 15 perc (opcionális hűtés)
  • Összesen: kb. 30 perc

Mennyiség:

Kb. 20-25 db golyó


Összetevők:

  • 250 g darált háztartási keksz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek rum (vagy rumaroma)
  • 100 g porcukor
  • 1 dl tej
  • 100 g kókuszreszelék (a hempergetéshez)
  • 3 ek sárgabaracklekvár

Elkészítés:

Massza összeállítása:

  • Egy nagy tálban keverd össze a darált kekszet, a porcukrot és a kakaóport.
  • Add hozzá a rumot, a tejet és a sárgabaracklekvárt, majd kézzel gyúrd össze alaposan, amíg egységes, formázható masszát kapsz.

Golyók formázása és hempergetés:

  • Nedves kézzel formálj diónyi méretű golyókat a masszából.
  • A golyókat forgasd meg a kókuszreszelékben, hogy minden oldalukat bevonja.

Hűtés (opcionális):

  • Az ízek összeérése érdekében tedd a golyókat 15 percre a hűtőbe, de akár azonnal is fogyaszthatók.

Tálalás:

Az elkészült sárgabarackos kókuszgolyókat hidegen kínáld, kiváló desszert vagy harapnivaló bármilyen alkalomra.


Tippek és trükkök:

  • A sárgabaracklekvár helyett kipróbálhatod más gyümölcslekvárokkal, például eperrel vagy málnával is.
  • Ha alkoholt nem szeretnél használni, a rumot helyettesítheted pár csepp rumaromával.
  • Az édesség intenzitásának fokozásához adj egy kis vaníliás cukrot a masszához.

Ez a sárgabarackos kókuszgolyó finom gyümölcsös ízt hoz a kókuszgolyó hagyományos ízei közé, és bármilyen alkalmat különlegessé tesz.