Recept neve: Mazsolás-mogyorós kókuszgolyó
Recept forrása: Egészséges, növényi alapú édesség
Recept előtörténete: Ez az energiadús kókuszgolyó mogyoróval és mazsolával készült, könnyen összeállítható, és egészséges desszert- vagy nassolási lehetőséget nyújt.
Recept származási országa: Nemzetközi inspiráció
Kategória: Desszert, Egészséges édesség
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Hűtés: 1-2 óra
- Összesen: kb. 1 óra 15 perc
Mennyiség:
Kb. 10-12 db golyó
Összetevők:
- 50 g mogyoró
- 50 g mazsola
- 20 g kókuszzsír
- 1 tk cukrozatlan kakaópor
- 1 ek növényi ital (pl. mandula-, zab- vagy rizstej)
- fahéj (ízlés szerint)
- rum (ízlés szerint, vagy rumaroma)
- folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
Massza elkészítése:
- Tedd a mogyorót, mazsolát, kókuszzsírt, kakaóport és a növényi italt egy aprítógépbe, és dolgozd össze, amíg sűrű, homogén masszát kapsz.
- Ízesítsd a masszát ízlés szerint fahéjjal, rummal (vagy rumaromával) és édesítőszerrel, majd keverd át újra, hogy egyenletesen elkeveredjenek az ízek.
Golyók formázása és hempergetés:
- A keverékből formázz kis golyókat, majd forgasd meg őket kókuszreszelékben, hogy teljesen befedje őket.
Hűtés:
- Helyezd a golyókat egy tálcára, majd tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy megdermedjenek és összeérjenek az ízek.
Tálalás:
Az elkészült mazsolás-mogyorós kókuszgolyókat hidegen kínáld, akár desszertként vagy energizáló snackként.
Tippek és trükkök:
- Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, aprított étcsokoládét is keverhetsz a masszába.
- A mogyorót más olajos magvakkal, például mandulával vagy dióval helyettesítheted a változatos ízért.
- A golyók extra édességért mézzel is ízesíthetők.
Ez az ízletes, egészséges nassolnivaló remek választás édesszájúaknak, akik ügyelnek a természetes alapanyagokra és a hozzáadott cukormentességre.