(Cukormentes, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes)
Előkészítési idő: 15 perc
Sütés nélküli recept
Hozzávalók (2 adag):
- 20 dkg mandula, finomra őrölve
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 ml rumaroma
- Fahéj ízlés szerint
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál erythritol (természetes édesítőszer)
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
- Keverés: Keverd össze a darált mandulát, az erythritolt, a fahéjat, a rumaromát és a kakaóport egy tálban.
- Kókuszkrém készítése: A kókuszreszelék felét tedd egy konyhai aprítógépbe, és magas fokozaton őröld addig, míg krémes állagot nem kap. Időnként állítsd meg az aprítógépet, és kapard le az edény faláról a kókuszt, hogy egyenletesen keveredjen.
- Massza összeállítása: Amikor a kókusz krémes lett, add hozzá a mandulás keveréket, és dolgozd össze alaposan. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben formázható legyen a massza.
- Golyók formázása: Formálj kis gombócokat a masszából, majd forgasd meg őket az elmaradt kókuszreszelékben.
- Élvezetes elfogyasztás: Készítsd el és élvezd az ízletes mandulás kókuszgolyókat, melyek nemcsak finomak, de egészségesek is.
Megjegyzés: Ha szereted az édes falatokat, és van a közelben édesszájú családtag vagy barát, akkor érdemes lehet a dupla adag elkészítését fontolóra venni.
Próbáld ki ezt a gyors és egyszerű, mégis ízletes és egészséges mandulás kókuszgolyó receptet, és oszd meg velünk véleményedet!
A képek illusztrációk