Ha éppen csokira vágysz, de szeretnéd egészségesen kezelni, próbáld ki ezt a remek receptet! Kakaóporral, datolyával és juharsziruppal készült csodagolyóink tökéletesen csillapítják az édesség utáni vágyakat, miközben táplálóak és egészségesek.
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 210 g friss, magozott medjool datolya
- 160 g (1 bögre) természetes mandula
- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 2 evőkanál nyers kakaópor
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál chia mag
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 30 g (1/4 bögre) mandulaliszt
Allergének:
Figyelem, a recept mandulát tartalmazhat.
Elkészítési mód:
1. lépés
Tedd a 210 g friss, magozott medjool datolyát, 160 g természetes mandulát, 2 evőkanál olvasztott kókuszolajat, 2 evőkanál nyers kakaóport, 1 evőkanál juharszirupot, 1 evőkanál chia magot és fél teáskanál őrölt fahéjat egy konyhai robotgépbe. Dolgozd össze az összetevőket addig, amíg a keverék jól össze nem áll és ragadós lesz.
2. lépés
Helyezz 30 g mandulalisztet egy tányérra. Bélelj ki egy sekély, légmentesen záródó tárolóedényt sütőpapírral. Formázz evőkanálnyi mennyiséget a datolyás keverékből golyókká, majd forgasd meg őket a mandulalisztben, hogy egy könnyű bevonatot kapjanak. Helyezd őket az előkészített edénybe. Tárold a hűtőben 1 órán át, hogy megdermedjenek, majd tálald.
Ez a recept nemcsak finom, de egészséges is, tökéletes választás, ha valami édesre vágysz, de szeretnéd kerülni a felesleges cukrokat. A datolya természetes édessége, a mandula ropogós textúrája és a kakaópor gazdag íze együtt tökéletes harmóniát alkotnak. Jó étvágyat hozzá!
A képek illusztrációk