Recept neve: Epres-zabpelyhes kókuszgolyó
Recept forrása: Könnyű, frissítő házi édesség
Recept előtörténete: Ez a gyors és egyszerűen elkészíthető kókuszgolyó friss eperrel és zabpehellyel készül, egészségesebb alternatívaként.
Recept származási országa: Nemzetközi inspiráció
Kategória: Desszert, Egészséges édesség
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Pihentetés: 10-15 perc
- Összesen: kb. 25 perc
Mennyiség:
Kb. 15-20 db golyó
Összetevők:
- 300 g friss eper
- 1 tubus (kb. 170 g) sűrített tej
- 200 g zabpehely
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
Alapanyagok előkészítése:
- Mosd meg az epret, távolítsd el a szárát, majd csepegtesd le. Villával törd össze egy tálban, amíg pépes állagú nem lesz.
Massza elkészítése:
- Add az összetört eperhez a sűrített tejet és a zabpelyhet, majd alaposan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.
- Tedd a keveréket hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megdermedjen és könnyebben formázható legyen.
Golyók formázása és hempergetés:
- A hűtőből kivett masszából formázz vizes kézzel kis golyókat.
- Hengerítsd meg őket kókuszreszelékben, így finom bevonatot kapnak.
Hűtés és tálalás:
- Tartsd a kész golyókat hűtőben, amíg tálalod őket, így megőrzik frissességüket és formájukat.
Tálalás:
Az epres-zabpelyhes kókuszgolyókat hidegen kínáld, akár önállóan desszertként, akár kávé vagy tea mellé.
Tippek és trükkök:
- Ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá néhány csepp mézet vagy juharszirupot.
- A zabpehely mennyiségét növelheted vagy csökkentheted a massza állagának megfelelően.
- Más bogyós gyümölcsökkel, például málnával vagy áfonyával is elkészíthető.
Ez a friss, gyümölcsös édesség tökéletes választás meleg napokra, ráadásul rostban gazdag és egészségesebb nassolnivaló is egyben.