Ez a citromos kókuszgolyó recept igazi frissítő finomság, amely tökéletes desszert lehet egy meleg nyári nap végén vagy egy kellemes teadélután kísérője. A citrom frissessége és a kókusz édeskés íze harmonikus párosítást alkot ebben az egyszerűen elkészíthető, egészséges finomságban.
Hozzávalók (kb. 20 golyóhoz):
- 200 g kókuszreszelék (plusz extra a bevonáshoz)
- 100 g mandula vagy kesudió, finomra darálva
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 4 evőkanál méz vagy agávé szirup (vegán változathoz)
- 1 nagy bio citrom reszelt héja és leve
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Alapanyagok összekeverése: Egy nagy tálban keverd össze a kókuszreszeléket és a finomra darált mandulát vagy kesudiót. Add hozzá a reszelt citromhéjat, amely az egész golyónak friss, citrusos ízt fog adni.
- Többi hozzávaló hozzáadása: Melegítsd meg kis lángon a kókuszolajat, hogy folyékony állagú legyen, majd keverd hozzá a mézet vagy agávé szirupot és a vanília kivonatot. Öntsd a száraz hozzávalókhoz.
- Citromlé bekeverése: Nyomd ki a citrom levét, és add hozzá az olajos-mézes keverékhez. Alaposan dolgozd össze a masszát, hogy egyenletesen eloszlassz minden összetevőt.
- Golyók formázása: Amikor a tészta kellően összeállt, nedves kézzel formálj kis golyókat belőle. A méret legyen egyenletes, körülbelül egy nagyobb szőlőszem nagyságú.
- Bevonás kókuszreszelékkel: Hempergesd meg a golyókat extra kókuszreszelékben, hogy minden oldalukon legyen egy vékony, ropogós réteg.
- Hűtés: Helyezd a golyókat egy tányérra vagy tálcára, és tedd őket a hűtőbe legalább egy órára, hogy megkeményedjenek és összeérjenek az ízek.
Tálalási javaslat:
Tálald hűtve, friss citromszeletekkel díszítve, hogy még inkább kiemeld a citrusos ízvilágot. Ez a finomság remekül illik a délutáni tea mellé, vagy akár egy elegáns vacsora desszertjeként is megállja a helyét.
Próbáld ki ezt a gyors és egyszerű receptet, amely nemcsak finom, de egészséges is, hiszen cukormentes és tele van vitaminokkal és rostokkal!
A képek illusztrációk