Recept neve: Narancsos kókuszgolyó
Recept forrása: Frissítő, házi édesség
Recept előtörténete: Ez az egyszerűen elkészíthető desszert friss narancs ízével, mascarpone krémességével és kókuszreszelékkel varázsol frissítő édességet az asztalra.
Recept származási országa: Nemzetközi inspiráció
Kategória: Desszert, aprósütemény
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 15 perc
- Hűtés: 1 óra
- Összesen: kb. 1 óra 15 perc
Mennyiség:
Kb. 15-20 db diónyi golyó
Összetevők:
- 250 g mascarpone
- 100 g darált háztartási keksz
- 1 db narancs (vagy klementin, ha édesebb ízt szeretnél)
- 60 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 g kókuszreszelék (a hempergetéshez)
Elkészítés:
Narancsos mascarpone krém elkészítése:
- A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- Reszeld bele a narancs héját, majd facsard bele a levét is, és dolgozd össze a keveréket.
Tészta összeállítása és hűtés:
- Add a narancsos mascarpone keverékhez a darált kekszet, majd jól dolgozd össze, hogy homogén masszát kapj.
- Tedd a masszát a hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellően lehűljön és formázhatóvá váljon.
Golyók formázása és hempergetés:
- A hűtőből kivett masszából formázz diónyi méretű golyókat.
- Hengerítsd meg őket a kókuszreszelékben, hogy minden oldalukat befedje.
Hűtés és tálalás:
- Helyezd vissza a kókuszgolyókat a hűtőbe, és közvetlenül tálalás előtt vedd ki őket, hogy frissek és hűvösek maradjanak.
Tálalás:
Az elkészült narancsos kókuszgolyókat hidegen kínáld, akár desszertként vagy délutáni frissítőként.
Tippek és trükkök:
- Ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá egy kevés mézet vagy még több porcukrot.
- Klementin vagy mandarin is használható a narancs helyett, így lágyabb, édesebb citrusízt kapsz.
- Az alapmassza elkészítése után kis csokicseppet vagy diódarabot is tehetsz a golyók közepébe extra ízért.
Ez az üde, citrusos desszert tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy kellemes délutáni csemegeként.