Epres-zabpelyhes kókuszgolyó

Epres-zabpelyhes kókuszgolyó

Recept neve: Epres-zabpelyhes kókuszgolyó
Recept forrása: Könnyű, frissítő házi édesség
Recept előtörténete: Ez a gyors és egyszerűen elkészíthető kókuszgolyó friss eperrel és zabpehellyel készül, egészségesebb alternatívaként.
Recept származási országa: Nemzetközi inspiráció
Kategória: Desszert, Egészséges édesség


Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 10 perc
  • Pihentetés: 10-15 perc
  • Összesen: kb. 25 perc

Mennyiség:

Kb. 15-20 db golyó


Összetevők:

  • 300 g friss eper
  • 1 tubus (kb. 170 g) sűrített tej
  • 200 g zabpehely
  • kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

Alapanyagok előkészítése:

  • Mosd meg az epret, távolítsd el a szárát, majd csepegtesd le. Villával törd össze egy tálban, amíg pépes állagú nem lesz.

Massza elkészítése:

  • Add az összetört eperhez a sűrített tejet és a zabpelyhet, majd alaposan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.
  • Tedd a keveréket hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megdermedjen és könnyebben formázható legyen.

Golyók formázása és hempergetés:

  • A hűtőből kivett masszából formázz vizes kézzel kis golyókat.
  • Hengerítsd meg őket kókuszreszelékben, így finom bevonatot kapnak.

Hűtés és tálalás:

  • Tartsd a kész golyókat hűtőben, amíg tálalod őket, így megőrzik frissességüket és formájukat.

Tálalás:

Az epres-zabpelyhes kókuszgolyókat hidegen kínáld, akár önállóan desszertként, akár kávé vagy tea mellé.


Tippek és trükkök:

  • Ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá néhány csepp mézet vagy juharszirupot.
  • A zabpehely mennyiségét növelheted vagy csökkentheted a massza állagának megfelelően.
  • Más bogyós gyümölcsökkel, például málnával vagy áfonyával is elkészíthető.

Ez a friss, gyümölcsös édesség tökéletes választás meleg napokra, ráadásul rostban gazdag és egészségesebb nassolnivaló is egyben.