Recept neve: Bounty stílusú kókuszgolyó
Recept forrása: Egyszerű, házi készítésű édesség
Recept előtörténete: A Bounty stílusú kókuszgolyó a híres csokoládés-kókuszos desszert házi változata, ami gyorsan elkészíthető és rendkívül finom.
Recept származási országa: Nemzetközi inspiráció, házi verzió
Kategória: Desszert, aprósütemény
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 20 perc
- Fagyasztás: 1-2 óra
- Összesen: kb. 1,5-2 óra
Mennyiség:
Kb. 15-20 db kókuszgolyó
Összetevők:
- Töltelék:
- 100 g mascarpone
- 70 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g kókuszreszelék
- Bevonat:
- 1 tábla (kb. 100 g) étcsokoládé
Elkészítés:
Töltelék elkészítése:
- A mascarponét keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Az egészet dolgozd össze, amíg formázható, homogén masszát kapsz.
Golyók formázása és fagyasztás:
- Vizes kézzel formázz a masszából golyókat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
- Tedd a kókuszgolyókat fagyasztóba 1-2 órára, hogy megdermedjenek, így könnyebb lesz a csokoládéba forgatni őket.
Csokoládébevonat:
- Az étcsokoládét vízgőz felett olvaszd meg.
- Tűzd a megdermedt golyókat hurkapálcára, majd forgasd meg őket az olvasztott csokoládéban, hogy minden oldalát bevonja.
- Helyezd vissza a csokoládés golyókat a sütőpapírral bélelt tálcára, és tedd őket hűvös helyre, amíg a csokoládé megdermed.
Tálalás:
A kókuszgolyókat hűvösen tálald; tökéletesek egy tálra rendezve, desszertasztalon, vagy akár ajándékként is kínálhatók.
Tippek és trükkök:
- Ha szeretnéd intenzívebbé tenni a kókuszos ízt, adj hozzá egy-két csepp kókuszaromát.
- A golyók könnyebben formázhatók, ha a masszát 10 percre hűtőbe teszed.
- A golyókat fehér csokoládéba is márthatod a változatos megjelenés érdekében.
Ez a finomság a mascarpone krémes állagának és a kókusz és étcsokoládé ízének köszönhetően ellenállhatatlan desszert, amely bármely alkalomra különleges édességként szolgálhat.