Bounty golyók

Bounty golyók

Recept neve: Bounty stílusú kókuszgolyó
Recept forrása: Egyszerű, házi készítésű édesség
Recept előtörténete: A Bounty stílusú kókuszgolyó a híres csokoládés-kókuszos desszert házi változata, ami gyorsan elkészíthető és rendkívül finom.
Recept származási országa: Nemzetközi inspiráció, házi verzió
Kategória: Desszert, aprósütemény


Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 20 perc
  • Fagyasztás: 1-2 óra
  • Összesen: kb. 1,5-2 óra

Mennyiség:

Kb. 15-20 db kókuszgolyó


Összetevők:

  • Töltelék:
  • 100 g mascarpone
  • 70 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g kókuszreszelék
  • Bevonat:
  • 1 tábla (kb. 100 g) étcsokoládé

Elkészítés:

Töltelék elkészítése:

  • A mascarponét keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Az egészet dolgozd össze, amíg formázható, homogén masszát kapsz.

Golyók formázása és fagyasztás:

  • Vizes kézzel formázz a masszából golyókat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
  • Tedd a kókuszgolyókat fagyasztóba 1-2 órára, hogy megdermedjenek, így könnyebb lesz a csokoládéba forgatni őket.

Csokoládébevonat:

  • Az étcsokoládét vízgőz felett olvaszd meg.
  • Tűzd a megdermedt golyókat hurkapálcára, majd forgasd meg őket az olvasztott csokoládéban, hogy minden oldalát bevonja.
  • Helyezd vissza a csokoládés golyókat a sütőpapírral bélelt tálcára, és tedd őket hűvös helyre, amíg a csokoládé megdermed.

Tálalás:

A kókuszgolyókat hűvösen tálald; tökéletesek egy tálra rendezve, desszertasztalon, vagy akár ajándékként is kínálhatók.


Tippek és trükkök:

  • Ha szeretnéd intenzívebbé tenni a kókuszos ízt, adj hozzá egy-két csepp kókuszaromát.
  • A golyók könnyebben formázhatók, ha a masszát 10 percre hűtőbe teszed.
  • A golyókat fehér csokoládéba is márthatod a változatos megjelenés érdekében.

Ez a finomság a mascarpone krémes állagának és a kókusz és étcsokoládé ízének köszönhetően ellenállhatatlan desszert, amely bármely alkalomra különleges édességként szolgálhat.