Finom kókuszgolyó recept

finom kókuszgolyó recept

Recept neve: Finom kókuszgolyó
Recept előtörténete: Gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édesség, amely a csokoládé és kókusz harmonikus ízével örvendeztet meg. Ideális ünnepi vagy hétvégi nassolásra.
Recept származási országa: Magyarország
Kategória: Desszert, sütés nélküli édesség

Elkészítési idő:

  • Összesen: kb. 20 perc (plusz 1-2 óra hűtési idő)

Mennyiség: Körülbelül 30-35 diónyi golyó (az adagok méretétől függően)


Összetevők:

  • Kekszmorzsa: 1 kg
  • Porcukor: 500 g
  • Tej: 500 ml (fokozatosan hozzáadva)
  • Holland kakaópor: 5 evőkanál
  • Kókuszreszelék: kb. 100 g a bevonáshoz

Elkészítés:

  1. Alapanyagok előkészítése:
    Mérje ki és készítse elő az összetevőket.
  2. Alapanyagok összekeverése:
    Egy nagy tálban keverje össze a kekszmorzsát, porcukrot és kakaóport. Addig keverje, amíg a massza egységes, csomómentes lesz.
  3. Tej hozzáadása:
    Fokozatosan öntse hozzá a tejet, közben kézzel vagy egy nagy kanállal gyúrja a masszát. Fontos, hogy a tej apránként kerüljön hozzáadásra, így elkerülhető, hogy a massza túlságosan híg legyen. A cél egy jól formázható, nem ragacsos állag.
  4. Golyók formázása:
    Vegyen egy kis adag masszát, és formáljon belőle diónyi méretű golyókat. Minden golyót forgasson meg a kókuszreszelékben, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.
  5. Hűtés:
    Helyezze a kész golyókat egy tányérra, és tegye be őket a hűtőbe 1-2 órára, hogy megszilárduljanak és az ízek összeérjenek.

Tálalás:

Hidegen, közvetlenül a hűtőből fogyasztható. Tálalhatja díszes desszerttálon vagy papírkapszlikban, hogy még vonzóbb legyen.

Tippek és trükkök:

  • A tej mennyisége kekszmorzsától függően kissé változhat; ha túl száraz a massza, adjon hozzá további tejet, ha túl nedves, egy kevés kekszport vagy kakaóport.
  • A kakaópor helyettesíthető más ízesítőkkel, például egy kevés rumaromával, hogy különlegesebb ízt kapjunk.
  • Az elkészült golyók lefagyaszthatók, így később is élvezhetjük őket, akár 1-2 hónapon belül.