Klasszikus rum nélküli kókuszgolyó

rum nélküli klasszikus kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz (darálva)
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej
  • 4 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. Alapanyagok összegyúrása: Egy nagy tálba tesszük a darált háztartási kekszet, a porcukrot, a puha vajat, és a kakaóport. Hozzáadjuk a tejet is, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, hogy egységes, formázható masszát kapjunk.
  2. Hűtés: A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük fél órára, hogy egy kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen formázni.
  3. Golyók formázása: Miután a massza lehűlt, nedves kézzel kis golyókat formálunk belőle. A nedves kéz segít abban, hogy a massza ne ragadjon a kezünkhöz, és szép, egyenletes golyókat tudjunk készíteni.
  4. Kókuszreszelékbe forgatás: A kész golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben, ügyelve arra, hogy mindenhol jól befedje őket a kókusz.
  5. Tálalás: Az elkészült kekszgolyókat tálra rendezzük, és fogyasztás előtt még egy kicsit hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp:

  • Variációk: Ha szeretnél variálni a receptet, hozzáadhatsz a masszához apróra vágott aszalt gyümölcsöt, például mazsolát vagy apróbb darabokra vágott datolyát. A kekszgolyók belsejébe rejthetsz egy-egy meggyszemet vagy mogyorót is, így izgalmasabbá teheted a desszertet.
  • Ízesítés: A kakaópor mellett kávéport vagy vaníliaaromát is használhatsz, hogy különlegesebb ízvilágot kapj.
  • Dekoráció: A kókuszreszelék mellett forgathatod a golyókat darált dióba, mogyoróba vagy színes cukorkába is, hogy még mutatósabb legyen a végeredmény.

Tárolás:

Az elkészült kekszgolyókat hűtőben tárold, így akár egy hétig is frissen maradnak. Egy jól záródó dobozban helyezd el őket, hogy ne vegyenek át más ízeket a hűtőből.

Miért érdemes elkészíteni?

Ez a recept nemcsak gyors és egyszerű, de az ízek harmóniája is tökéletes. A ropogós keksz, a lágy vaj, és az intenzív kakaópor együttese egy finom, krémes belsejű, kókuszreszelékbe forgatott golyócskát eredményez, ami garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését. Ideális vendégváró desszert, amit előre is elkészíthetsz, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodnod.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fotó illusztráció